Etkinlikler

ODTÜ Arkeoloji Müzesi, bir sergileme ve araştırma alanı olmasının yanısıra, son yıllarda geniş çaplı bir miras bilinci ve sorumluluğu oluşturma platformu olarak faaliyet göstermeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda, müze bünyesinde araştırma görevlileri ve kısmi-zamanlı çalışanlar bulunmakta ve son yıllarda genişletmeye çalıştığımız faaliyetlerimize destek vermektedir. Müze, 2015 yılı başından itibaren TÜBİTAK destekli bir Bilim-Toplum Projesi kapsamında yoğun ziyaretçi kabul etmekte, 2016 yılı içinde desteklenen bir BAP projesi kapsamında tanıtım faaliyetlerini yürüterek çeşitli söyleşi ve sunumlara ev sahipliği yapmakta, ODTÜ içi ve dışından çeşitli üniversitelerin müzecilik ve eğitim dersleri için bir faaliyet alanı olarak kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra üniversitemizin öğretim üyeleri ve öğrencileri, arkeolojik eserler üzerinde akademik çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalarda ODTÜ Arkeoloji Müzesi, ODTÜ Konservasyon Laboratuvarı, ODTÜ Arkeometri Ana Bilim Dalı, ODTÜ Yerleşim Arkeolojisi Ana Bilim Dalı ve ODTÜ Güzel Sanatlar birimi öğretim üyeleriyle çeşitli işbirlikleri yapmaktadır.

2017-2018 Etkinlik Programı için tıklayınız.

Geçmiş Etkinlikler

Tematik Arkeoloji Sempozyumu (TAS) - 5