2017-2018 Güz Dönemi Etkinlik Programı

2017-2018 Güz Dönemi boyunca, Müze'mizde hafta içi her gün rehber eşliğinde randevulu geziler, çocuklarla çeşitli programlar, sunumlar, kurslar, ODTÜ-GİSAM katılımıyla arkeolojik belgesel film gösterimleri ve çeşitli eğitimler gerçekleştirecektir. Müze farklı disiplinlerden herhangi bir konuda sergi, sunum ve bilim-toplum faaliyeti düzenlemek isteyen hocalarımız ve öğrencilerimize açıktır.

Gerçekleştirilecek ve etkinlikler düzenli olarak web sitemizden duyurulacaktır.

2017-2018 Güz Dönemi Etkinlik Programı

• Müze’de her Salı ve Perşembe günleri saat 10.00’da ve 14.00'de rehber eşliğinde gezi yapılmaktadır. Katılım için randevu alınması gerekmektedir.

Okul gezileri kapsamında ziyaret eden öğrenci grupları için Müze gezisine ek olarak şu etkinlikler de gerçekleştirilebilmektedir:

-Kil Atölyesi

-Katman Oyunu

-Kelime Avı

-Oyun Hamurundan veya Kilden Heykelcikler ve Objeler

-Kağıttan Antik Vazo Restorasyonu

-Anahtar Kelimeler

-Zaman Makinesi

-Kronoloji Panosu

• TAÇDAM-GİSAM ortak çalışması: “Arkeoloji ve Film” konulu belgesel gösterimleri ve sohbetler, Müze'de her ayın üçüncü Perşembe günü saat 15:30-17:00 saatleri arasında gerçekleşmektedir.
  • 19 Ekim 2017, 15:30-17:00. “Konuşan Taşlar”: Ankara Kalesi’nin yapımında kullanılan devşirme taşların tanıtımı, tarihi ve çevre insanının yorumları hakkında GİSAM öğrencilerinin hazırladığı belgesel, Thomas Balkenhol’un tanıtım konuşması ile birlikte!